_

  تاريخ:24/9/1388

چاپ صفحه        ذخيره صفحه

آيت‌الله سيد محمد خامنه‌اي در همايش روز جهاني فلسفه:

 

فلسفه، چالشي براي بهبود زندگي بشري است

 

 

هفته گذشته افتتاحيه همايش بين‌المللي «فلسفه اسلامي و چالش‌هاي جهان معاصر» در سالن آمفي تئاتر هتل سيمرغ تهران به مناسبت روز جهاني فلسفه برگزار شد، در اين همايش اكثر اساتيد و شخصيتهاي برجسته حوزه فلسفه حضور داشتند.

___________________________________________________________________

 

 

 

در مراسم افتتاحيه همايش بين‌المللي «فلسفه اسلامي و چالش‌هاي جهان معاصر» آيت الله سيد محمد خامنه‌اي، رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا، غلامرضا اعواني، رئيس انجمن حكمت و فلسفه ايران و مهدي مصطفوي، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، سخنراني كردند.

رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا، طي سخنراني خود با بيان اينكه ابن‌سينا ميراث‌دار كلام و حكمت قرآني و شيعي است، اظهار داشت: وي شخصيتي منحصر به فرد است كه حق بزرگي به گردن انديشه فلسفي و تمام علوم دارد.

آيت‌الله خامنه‌اي گفت: اين همايش با شكوه به مناسبت روز فلسفه است؛ اگرچه به اعتقاد من همه روزها بايد روز فلسفه باشد.

وي احترام به فلسفه را احترام به بشريت و انسان برشمرد و گفت: عنوان اين همايش قصد دارد به بررسي چالش‌هاي فلسفه بپردازد كه در ظاهر نامأنوس مي‌آيند، اما به واقع هميشه در تقابل با چالش‌هاي گوناگون بوده است.

رئيس بنياد صدرا با بيان اينكه فلسفه در ذات و تعريف و ماهيت خود يك نوع چالش دارد، تصريح كرد: در اولين چالش‌هايي كه فلسفه داشت، مي‌توان به فيثاغورث اشاره كرد كه در نتيجه اعتقاد به لزوم حكومت حكيمان مجبور به هجرت به جنوب روم شد و فلسفه يوناني، مخلوطي از فلسفه مشاء و اشراق بود كه بصورت ترجمه‌هاي ناقص و يا كتابهاي فشرده و كم حجم به دست مسلمين رسيده بود و ابن‌سينا آنرا كامل كرد.

رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا در ادامه سخنان خود گفت: وقتي به فلسفه دقيق نگاه مي‌كنيم، مي‌بينيم گام به گام با چالش همراه بوده است و ابن‌سينا با متكلمين درگير بود، ولي همين چالشها موجب رشد فلسفه او شده است.

وي با اشاره به اينكه چالش‌هاي مهم در فلسفه هميشه وجود داشته، خاطر نشان كرد: قدرت فلسفه موجب شد هيچگاه از اين چالش نگريزد، بلكه به دنبال آن بتواند در جامعه بشري امنيت و مباني اخلاق را بر اساس فطرت ايجاد كند.

 آيت الله خامنه‌اي ادامه داد: فيلسوف كسي است كه داراي فلسفه است و فلسفه ماهيت مسئول دارد و فيلسوف واقعي كسي است كه خود را در مقابل جامعه مسئول بداند. اميدوارم كه در اين همايش به اين نقش تأكيد شود. رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا با بيان اينكه تا زماني كه بشر هست، جريان سياست ضد بشري با انديشه پاك و ناب بشري جنگ دارد، گفت: امروز هم عده‌اي يافت مي‌شوند كه با ابزار فلسفه مخرّب به جنگ با فلسفه ناب و چالش برانگيزي آن مي‌پردازند و برسياست سياه استثمار بشريت تأكيد مي‌كنند .

 وي در پايان خاطرنشان كرد: متأسفانه فلسفه جديد غرب، تفكر نيست و به درد بشريت و سعادت او نمي‌خورد، و موجب پراكندگي انديشه‌هاست در حالي كه فلسفه واقعي به دنبال نزديك كردن افكار بشر به يكديگر است.

 همايش بين‌المللي «فلسفه اسلامي و چالش‌هاي جهان معاصر» هفته گذشته در تهران و با حضور 36 ميهمان خارجي و 200 نفر از اساتيد ايراني افتتاح شد و به مدت 4 روز در پايتخت و همدان پيگيري شد.

 

   انتهاي پيام

 

 

 

 

     صفحه بعدي            بازگشت به صفحه اصلي             صفحه قبلي