×
امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ شمسی
  • گزارشات انجمن

تاریخ 1383-07-30 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1384-02-20 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1384-07-20 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1385-10-27 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1386-07-04 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1387-06-26 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1389-06-03 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده
تاریخ 1390-05-24 در محل تالار صدرالمتالهین
مشاهده

سایز متن

اولین جلسه خانه حکمت و فلسفه با حضور آیت‌الله سید محمدخامنه‌ای و اساتیدی برجسته مانند دکتر غلامعلی حداد عادل (رئیس وقت مجلس شورای اسلامی)، دکتر داوری اردکانی، دکتر کریم مجتهدی، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، دکتر غلامرضا اعوانی و دیگر دانشمندان حوزه فلسفه برگزار شد.

این جلسه با بیانات ریاست مجمع در خصوص لزوم و ضرورت ایجاد چنین تشکلهایی در جامعه آغاز گردید، ایشان متذکر شدند با توجه به اینکه در سیاستگذاریهای کلان کشور سهم فرهنگ و فلسفه بسیار اندک است بر آن شدیم تا با تکیه بر ظرفتیهای موجود در دانشگاهها و انجمن‌های علمی کشور به چاره‌جویی این مشکل بپردازیم و در گامهای بعدی به ارائه خط مشی و راهکار در این زمینه نائل آییم. در ادامه اساتید و دانشمندان مدعو ضمن تأئید و استقبال از چنین جلساتی نظرات خود را در اینباره مطرح نمودند که اهم آنها از این قرار است:

1ـ فلسفه باید در همه امور حتی در سیاست پیشگام و طلایه‌دار باشد.

2ـ جهت بالابردن تعامل فلسفه با دیگر رشته‌ها مانند فیزیک، صنعت، علوم پزشکی و … ناچار از بسترسازی مناسبی در این زمینه هستیم. این امر بوسیله برگزاری همایشها و سمینارهای هدفمند و مشترک میان فلسفه و دیگر رشته‌ها میسر خواهد شد. در اینصورت دستاوردهای این همایشها می‌تواند به حل معضلات و مسائل فرهنگی منجرگردد که این خود نیز می‌تواند جایگاه و شأن فلسفه را در جامعه روشن نماید.

3ـ برای ارتقاء سطح فلسفی جامعه می‌بایست سیاستگذاریهای آموزش عالی کشور تغییر داده شود بدین صورت که رشته فلسفه با دیگر رشته‌ها (مثل فیزیک، صنعت و تکنولوژی) تلفیق شود تا فارغ‌التحصیلان آن با داشتن تفکر منطقی وارد این حوزه‌ها شده و بدین ترتیب موجب پیشرفت همه‌جانبه جامعه گردند.

4ـ باید درباره جذب دانشجویان فلسفه تدابیری اندیشید چرا که در حال حاضر گاهی دانشجویان متوسط یا ضعیف وارد این عرصه می‌شوند که مسلماً این امر در کاهش سطح علمی این رشته بی‌تأثیر نخواهد بود.

5ـ حکیم و فیلسوف اگر بطریقی با حمایت مالی از دغدغه تأمین مخارج سنگین زندگی، دور باشد، تلاش فکری او اوج بیشتری خواهد گرفت.

6ـ تاکنون مراکز فلسفی متعددی در کشور بنا شده است، اما اولین بار است که مجمعی با انگیزه برقراری وحدت و انسجام میان همه این مراکز تشکیل گردیده است.

جا دارد که اساتید این رشته جایگاه این مجمع را درک کنند و در راه توفیق آن گام بردارند.

انتشارات
نشریات
مقالات
اخبـار
انجمن ها
ارتباط با ریاست