در این جلسه اعضای «خانه حکمت و فلسفه»، اعم از رؤسای دانشگاههای مطرح سراسر کشور، اساتید برتر فلسفه و برخی چهرههای سیاسی ـ فرهنگی با حضور آیتالله سید محمد خامنهای، با یکدیگر دیداری دوستانه داشتند.
در ابتدا، رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا، ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ماه پر از صفا و رحمت رمضان، فلسفه پایهگذاری «خانه حکمت و فلسفه» را احیای مقام فلسفه و حکمت نظری و عملی در اجتماع خواند و از این مهم بعنوان نیاز اصلی برخی کشورها از جمله ایران یاد کرد.
رئیس «خانه حکمت و فلسفه»، ریشه بداخلاقیها و فساد رایج در بطن جامعه را رواج بیحکمتیها دانست و براین امر تاکید نمود که این مجمع می تواند تاثیر بسزایی در رواج تعمق فلسفی در متن جامعه و مسائل مهم کشور بگذارد. ایشان ضمن تاکید بر ضرورت پشتیبانی دولت از این مجمع صنفی متشکل از برترین فیلسوفان کشور، ابراز امیدواری کرد که با تائید و توفیق الهی و همفکری و همکاری اعضاء «خانه حکمت و فلسفه»، بتوان در مسائل جامعه بینالملل نیز منشاء اثر بود.
در ادامه این گردهمایی، دکتر حمیدرضا آیتاللهی، دبیر «خانه حکمت و فلسفه» نیز ایجاد مجمعی از اساتید فلسفه و افرادی را که دل مشغولی فلسفی دارند، بنیاد تمام اندیشه جامعه ما دانست و ضمن تاکید بر این مهم، پیشنهاداتی را بعنوان پایههای فعالیتهای خانه حکمت و فلسفه در قالب مسائل علمی، اجرائی، مالی، رفاهی و بین المللی عنوان کرد.
ـتلاش برای فراگیر ساختن تعمق فلسفی در سطوح مختلف مردم کشور
ـتشکیل انجمن علمی و فراگیر با عنوان استادان فلسفه ایران با هویت جمعی و حقوقی در مسائل علمی
ـجذب دانش پژوهان جوان و هدایت آنها به اشتغال در کلیه زمینههای مورد نیاز کشور
ـ ایجاد مرکزیتی برای جمعآوری نیازهای دستگاههای کشور در زمینه فلسفه
ـ تأثیرگذاری در سیاستهای کلان کشور و حضور مداوم در نظام برنامهریزی در مسائل اجرائی
ـ ایجاد ارتباط با مراکز مهم علمی دنیا برای حضور علمی استادان ایرانی در محافل علمی دنیا و کمک به انتشار افکار استادان در نشریات مهم علمی دنیا مثل ISI و دیگر حوزههای فعالیت
نکته قابل توجّه اینکه، در این جلسه که چند سال از عمر فعالیتهای فرهنگی و فلسفی تأثیرگذار آن میگذرد، نمایندگانی از دولت و مجلس شورای اسلامی و دستگاههای مربوط نیز حضور داشتند و این فرصت را برای بزرگداشت مقام فلاسفه که ارزشمندترین ذخائر کشور هستند، مغتنم شمردند.
عقلانی کردن دین در جامعه و تلاش در جهت دور کردن خرافات از دین و اندیشه انسانها، بررسی صلاحیت معلمان فلسفه مدارس، ارزیابی کتب فلسفه و ارائه پیشنهاداتی برای برنامههای آموزشی فلسفه در دانشگاهها، مهمترین وظیفه فیلسوف و «خانه حکمت و فلسفه» از دیدگاه اساتید حاضر در جلسه بود.