×
امروز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ شمسی
  • شناسنامه کتاب

با نظارت :
آيت الله سید محمد خامنه ای,
باهتمام :
 دکتر قاسم پورحسن,
تعداد صفحات :
416
سال نشر :
1392
نوبت چاپ :
اول
زبان :
فارسی,
نشر :
بنياد حکمت اسلامي صدرا
قطع :
وزیری,

ابن‌سینا و حکمت مشرقی

مجموعه مقالات همایش «ابن سینا و فیلسوفان اسلامی»
سایز متن

ابن‌سينا و حكمت مشرقي: مجموعه مقالات همایش «ابن سینا و فیلسوفان اسلامی»

ابن سينا را فيلسوفي مشائي معرفي مي كنند كه پيرو فلسفه يونان و شارح ارسطوست. اما اگر اينطور است چرا گسستهاي معرفتي بنياديني با يونان و ارسطو داشته و همواره در آثارش از نظام و حكمتي متفاوت سخن به ميان می آورد؟ رويكرد تمثيلي و رمزي و آموزه‌هاي شرقي و عرفاني وي را چگونه بايد تحليل كرد؟

ابن‌سينا خود در مقدمه كتاب «منطق المشرقیين»، نظام حكمي جديد خود را «حكمت مشرقي» نامیده است. حكمت مشرقی وي، بنيانهاي آغازين فلسفه اسلامي را شكل داده است. لذا هر كوششي براي فهم شالوده‌هاي فلسفه اسلامي بايد با فارابي و ابن‌سينا آغاز گردد. نمي‌توان پيرو فلسفه سهروردي يا ملاصدرا بود اما شناخت دقيقی از فلسفه ابن‌سينا نداشت.

كتابي كه پيش رو داريد برگزيده مقالات همايش «ابن سينا و فيلسوفان اسلامي» است كه به همت بنياد حكمت اسلامي صدرا در سال 1390 و با همكاري انجمن علمي تاريخ فلسفه در تهران برگزار گرديد. مقالات اين كتاب براي سهولت امر تحقيق در چهار دسته اصلی تقسيم‌بندي گرديده‌اند:

1. زندگينامه و آثار ابن‌سينا

2. مابعدالطبيعه

3. الهيات

4. اخلاق و سياست

كتاب «ابن‌سينا و حكمت مشرقی» به اهتمام دكتر قاسم پورحسن و زير نظر آيت‌ا… سيد‌محمد خامنه‌اي در 414 صفحه از سوي بنياد حكمت اسلامي صدرا روانه بازار نشر گرديده است.

انتشارات
نشریات
مقالات
اخبـار
انجمن ها
ارتباط با ریاست