
بیمه در حقوق اسلام
بحثی تحلیلی و تطبیقی در بیمه های اجتماعی و خصوصی
بیمه در حقوق اسلام
حقوق اسلامی در تمام پهنه گسترده اش ـ چه آنجاکه مربوط به فرد یا خانواده می شود و چه آنجا که به سیاست یا حکومت یا امنیت یا مبادله و بازرگانی و کشاورزی و اداره می انجامد ـ همه جا تکیه گاهش حرمت انسان و منزلت و حیثیت واقعی اوست.
چون رفاه مادی ـ آنگاه معنوی ـ هر فرد، چه مسلمان و چه غیرمسلمان، مطمح دائمی نظر اسلام است «حقوق بیمه های اجتماعی« همچون جایی که فرو ماندگان را برای «توانبخشی» به آنجا می برند. پایگاهی است که ناتوانان و توانبختگان (یا مستضعفان) بمددبخشی از حکومت (که حکومت همان جامعه است) نیروی رفته را باز می یابند و بیاری جامعه و همیاری وی می شتابند، و از اینرو همیشه قدرت قانونی قوی و ضمانت اجرای مؤکد داشته و مورد نظر و علاقه فقه اسلامی بوده است.
مولف محترم در پیشگفتار کتاب این چنین بیان میکنند: «این رساله که در برخی از مراحل تحصیلات دانشکده حقوق بصورت ضرورتی پرشتاب و با ضیق وقت به روی کاغذ آمده است سالها بامید تکمیل و تفضیل، دور از دسترس چاپ و نشر ماند، …
موضوع این کتاب هم از بحث و فرض به واقعیت و اجرا راه خواهد یافت و حکومت جمهوری اسلامی ایران با تأیید خداوند متعال و یاری مردم خواهند توانست در مقام اجرای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در بندهای (9) و (12) و (15) اصل سوم و بند (4) اصل بیست و یک و اصل بیست و نهم و سی و یکم بیمه های اجتماعی را برابر اصول و احکام اسلامی پایه گذاری کند و در همین چهارچوب مشکلات بیمه های تجارتی را نیز مرتفع سازد. سید محمد خامنه ای – مهرماه 1359»
کتاب بیمه در حقوق اسلام نوشته استاد سیدمحمد خامنه ای در زمستان 1381 و توسط انتشارات تولید کتاب (تک) به چاپ رسید.