_

  تاريخ: 7/07/1386

چاپ صفحه        ذخيره صفحه

«خردنامه صدرا» منتشر شد.

 

شماره چهل و هشتم فصلنامه علمي پژوهشي خردنامه كه فصلنامه‌اي تخصصي در حوزه فلسفه و علوم عقلي است، منتشر شد.

___________________________________________________________________

 

 

به گزارش روابط عمومي بنياد حكمت اسلامي صدرا، در اين شماره «خردنامه» مقالات سماع كيان و زخمه ازلي از استاد سيد محمد خامنه‌اي، خواص واجب الوجود بالذات از دكتر مقصود محمدي، انسان كبير و عالم صغير در انديشه ملاصدرا و سوابق آن از دكتر طوبي كرماني و زمينه‌هاي طرح و تحولات برهان صديقين از دكتر علي الله بداشتي به چاپ رسيده است.

در سر مقاله اين شماره خردنامه، مي‌خوانيم: «دستگيري چند متهم خيانت به كشور كه از راه اجراي سياست تهاجمي و تخريبي بيگانگان، قصد براندازي نظام اسلامي را از راه فكري و فرهنگي داشتند، ماجرايي است كه رسانه‌ها درباره آن اخبار و تحليل‌هاي فراواني عرضه كردند و شايد براي عده‌يي خوشبين و خوش خيال بسيار غيرمنتظره و ديرباور بود. اينكه چرا چند ايراني به مام وطن خيانت مي‌كنند و آنرا به بيگانه مي‌فروشند، براي آگاهان از صحنه بين‌المللي و سياسي نه جاي شگفتي دارد و نه جاي سؤال و چرا... اما اينكه چرا مسئولين ما از چنين فعاليتهاي براندازي بلكه برخي حتي از امكان چنين سياستهاي خصمنانه دشمن بي‌اطلاع هستند يا باهمال و تسامح مي‌گذرانند، جاي سؤال و تعجب بسيار دارد.»

سپس اينچنين ادامه مي‌دهد: «مدتهاست كه در كنار چند نشريه آبرومند علمي و فلسفي و مذهبي، مجلات يا صفحاتي خاص از روزنامه‌ها به نشر و ترجمه و رونويس مطالبي در قالب فلسفي مي‌پردازند كه جز انباشتن ذهن جوانان از انبوهي تفكرات برآمده از سياستهاي بظاهر علمي و فلسفي صهيونيستي كه نتيجه آن جز سست شدن حس ديني و گسستن از ريشه و وابستگي به بيگانه نيست، نتيجه ديگري ندارد. اينهمه آفات و آسيبهاي درخت تناور و نوپاي انقلاب اسلامي هر روز در برابر چشم مسئولين و البته مدعي خدمت به نظام خودنمايي مي‌كند ولي گويي همه چيز بنظر آنان عادي و بايسته مي‌آيد، و اگر شايسته نيايد، دستي از آستين برنمي‌آيد و كاري نمي‌كند.»

وي در پايان متذكر مي‌شود: «چرا وزارت ارشاد به فهرست كتبي كه اجازه چاپ داده، يا برآنست كه اجازه چاپ دهد و يا مسئولين ديگر، به كتب و مجلات و نشرياتي كه هم اكنون در كتابفروشي‌ها و دكه‌ها بفروش مي‌رسد نگاهي دوباره نمي‌اندازد؟ و اعضاي شوراهاي بررسي كتب و مجلات چه مي‌كنند؟»

در اين شماره، بررسي تطور تحليل عليت در فلسفه جديد غرب، و همچنين جستاري درباره چيستي عرض از ديدگاه متكلمان، واجب الوجود و حدود معرفت انسان به او، معناي صنعت در حكمت اسلامي، و رويكردهاي مختلف به حكمت متعاليه در عالم معاصر، عناوين ديگر مقالات منتشر شده در خردنامه چهل و هشتم مي‌باشند.

«انسان و جهانهاي ممكن» عنوان گزارشي از دهمين همايش بزرگداشت حكيم صدرالمتالهين شيرازي است كه اول خرداد ماه 1386 از سوي بنياد حكمت اسلامي صدرا در تهران برگزار شد و خلاصه سخنراني‌هاي اساتيد مطرح فلسفه درهمايش را منعكس كرده است.

مقاله انگليسي اين شماره به بررسي اساتيد و آثار ملاصدرا پرداخته است.

هر شماره از خردنامه صدرا داراي يك مقاله انگليسي است كه بطور پيوسته به بررسي زندگي، آثار و مكتب ملاصدرا مي‌پردازد. مقاله اين شماره بخش چهل و هشتم از اين نوشتار است.

همچنين در بخش انگليسي خردنامه، به خلاصه‌اي از تمام مقالات چاپ شده در اين شماره نيز پرداخته شده است.

شماره جديد فصلنامه تخصصي فلسفه اسلامي «خردنامه» كه از زمستان 1385 داراي درجه علمي پژوهشي گرديد، با مقالات علمي اصيل به تازگي از سوي انتشارات بنياد حكمت اسلامي صدرا منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است.

   انتهاي پيام

 

 

 

 صفحه بعدي            بازگشت به صفحه اصلي             صفحه قبلي