_

  تاريخ:13/8/1389

چاپ صفحه        ذخيره صفحه

«خردنامه صدرا» در پانزدهمين سال انتشار

لزوم توجه دولت به رفاه معنوي و روحي اصحاب حكمت

 

 

شصتمين شماره فصلنامه علمي ـ پژوهشي فلسفه اسلامي با عنوان «خردنامه صدرا» به صاحب امتيازي و مدير مسئولي «آيت الله سيد محمد خامنه اي» از سوي انتشارات بنياد حكمت اسلامي صدرا منتشر و روانه بازار نشر شد. 

 

___________________________________________________________________

 

 

اين مجله، با هدف انتشار آثار و مقالات برجسته پژوهشي در حوزه فلسفه اسلامي و تلاقي افکار اساتيد و علاقمندان مباحث فلسفی منتشر می شود.

سردبير فصلنامه، سخن خود را در سرآغاز اين شماره به لزوم رسيدگي مادّي و معنوي به انديشمندان كشورمان اختصاص داده است.

در بخشي از سرمقاله عنوان شده است:«سخن درباره مقام عالي علم و حكمت و اهميت و احترام عالم و حكيم، فراوان گفته مي شده و ميشود. قرآن و حديث كه منبع اصلي انديشه و عمل مسلمين است، در اين باره سنگ تمام گذاشته است و بزرگان كشور نيز در اين باره سخن گفته اند؛ امّا شگفت اينجاست كه وقتي پاي تجربه به ميان مي آيد، در بسياري موارد و مواقع اين سلسله شريفه حكمت مداران و مقام علوم و معارف، در آخر صف الطاف صاحب منصبان قرار مي گيرند و بقول سعدي همچون حلقه درب خانه در عين وابستگي به آن، از مجموعه درون خانه، خارج و از برخورداري از مزاياي آن محرومند.

يكي از اموري كه در برنامه هاي مالي و اداري دولتي و دانشگاهها و حوزه ها كمتر مورد توجه و عنايت خردمندانه قرار مي گيرد بي توجهي به مسئله رفاه معنوي و روحي اصحاب حكمت و دانش است، با آنكه همه كس رابطه مستقيم فراغت روحي و فكري و رفاه جسمي و بدني و نقش آنرا در توليد فكر و علم بخوبی ميدانند و بر زيان «روحيه و رفاه» نداشتن اصحاب دانش براي دانش و تعالي آن آگاهند.»

مدير مسئول فصلنامه در ادامه به تلاشهاي «بنياد حكمت اسلامي صدرا» در دهه گذشته بمنظور حفظ شئون فلسفه و اصحاب آن و تأمين نسبي مسائل رفاهي آنان و تأسيس مركزي بنام «خانه حكمت و فلسفه» براي تحقّق اهداف ذكر شده اشاره كرد و در ادامه گلايه و پيشنهاد خود را براي جامه عمل پوشانيدن به اين مهم اينگونه به دولت ارائه داد:

«امّا از اميدو آرزو و تا تحقق آن، راه درازي هست و با وجود طرح گاهگاه آن و علي رغم بودجه هاي كلاني كه در كشور صرف كارهاي سطحي يا بيفايده ميشود،هنوز دستي آشنا برنخاسته و براي برپايي اين مؤسسه مهم و ضروري کمکی از راه نرسيده است. شايد علت اصلي اين بي عنايتيهاي دستگاههاي مسئول و مجري، عدم اذعان و اعتقاد باطني آنان بر اهميت عالم و علم و تقدم و اولويت آن بر فن و فناوري يا هنر و هنرورزي يا مانند آنها بوده است، كه اين خود مسئله يي شايسته بررسي ميباشد.

 از دولت محترم مي خواهيم بدليل اهميت نقش انديشه و انديشمندان و فراغ خاطر آنان و براي تشويق عملي نه زباني اصحاب معارف و حكمت و فلسفه به اين تذكر رسيدگي نمايند و به مركز مذكور كه براي رفاه آنان فراهم شده توجه خاص مبذول و حمايت مادي و معنوي منظور گردد.»

در بخش مقالات ،جلال الدين دواني و احياي انديشه فلسفه سهروردي (دكتر قاسم پورحسن) و قاعده الواحد و مسئله نخستين افاضه باري تعالي (دكتر منصور ايمانپور) عناوين دو مقاله از اين شماره را تشكيل داده اند.

شماره شصتم فصلنامه خردنامه صدرا، مقالاتي را نيز «به نقد و بررسي مهمترين تقريرهاي برهان صديقين» و «نوآوريهاي فلسفي شهيد سيد مصطفي خميني در الهيات بالمعني الاعم» از دكتر صالح حسن زاده و دكتر زهرا مصطفوي اختصاص داده است.

همچنين بخشي از فصلنامه نيز به ارائه گزارش جامعي از چهاردهمين همايش بزرگداشت مقام حكيم صدرالمتألهين شيرازي اختصاص يافته كه اول خرداد ماه 1389 با عنوان «تربيت فلسفي جوان امروز» در تهران برگزار شد؛ در بخش نخست گزارش، مشروح سخنراني رياست بنياد حكمت اسلامي صدرا به جهت اهميت بسزاي آن آورده شده و پس از آن چكيده اي از سخنرانيهاي دكتر رضا داوري اردكاني، دكتر كريم مجتهدي، دكتر سيد مصطفي محقق داماد، دكتر آيت اللهي و دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني مطرح شده است.

در فصل پاياني فصلنامه نيز طبق روال هميشگي آن، چكيده اي از مقاله آيت الله سيد محمد خامنه اي با عنوان «زندگي، آثار و فلسفه ملاصدرا» و چكيده اي از مقالات عنوان شده در اين شماره توسط ديگر اساتيد با ترجمه انگليسي آنها به چاپ رسيده است .

شصتمين شماره فصلنامه «خردنامه صدرا» در 144 صفحه و بها 10000 ريال به بازار نشريات فلسفي ارائه شده است.

 

 

   انتهاي پيام

 

 

 

     صفحه بعدي            بازگشت به صفحه اصلي             صفحه قبلي