_

  تاريخ:21/10/1388

چاپ صفحه        ذخيره صفحه

از سوي مدير مسئول فصلنامه «خردنامه صدرا»:

«فعاليتهاي فرهنگي رسانه‌هاي ديداري به بوته نقد كشيده شد»

 

 

 

___________________________________________________________________

 

 

«كيست كه نداند چه جنايتها و فسادهايي از طريق فيلم در سينماها و تلويزيونها، ترويج و آموزش داده مي‌شود؟ و چگونه مفاسدي مانند جنايت و دزدي، شهوتراني و تساهل در مسئله تماس زن و مرد، نزاع دائمي اعضاي خانواده و سنتي بنيان آن، اشرافيت‌گرايي، تبليغ پوچي و گاه تمسخر سنن مذهبي و حجاب و تحقير طرفداران آن، و حتي تبليغ غيرمستقيم صهيونيسم و سياستهاي ماوراء بحار و ... در رسانه مسلمين به صفحه نمايش و منظر جوانان نمي‌آيد؟»

اين جملات، از سرمقاله پنجاه و هفتمين شماره فصلنامه «خردنامه صدرا» به قلم مدير مسئول آن، آيت‌الله سيد محمد خامنه‌اي است، كه توسط انتشارات «بنياد حكمت اسلامي صدرا» چاپ و وارد بازار نشر شده است.

به اعتقاد نگارنده سرمقاله: «يكي از طرق تربيت افراد جامعه و بويژه جوانان، شناساندن مفاخر تاريخي و علمي آنان و عرضه دستاوردهاي تاريخي و مواريث ارزشمند آن جامعه است؛ كه گاهي اين كار بصورت بزرگداشت علما و حكماي آن ملّت انجام مي‌شود، از جمله بزرگداشتهاي جهاني كه براي حكمايي چون ملاصدرا، ابن‌سينا، سهروردي و ... برگزار شده است.

امّا همانگونه كه استاد خامنه‌اي نقل مي‌كند: «اين تلاشهاي مفيد و دلسوزانه، بي‌رقيب نيست و در مقابل، كوشش مي‌شود كه جوانان را با نمايشهاي كودك پسند بسوي خود بكشانند، و از آنها اگر نتوانستند عناصر ضد جامعه بسازند، دست كم افرادي بي‌اثر و بارگراني براي ملّت به وجود آورند؛ و بهرحال از اين رهگذر، به اهداف شيطاني و خصمانه خود برسند.

 و در اين ميان، اندك تأثير تبليغ خشك و كوتاه مدت بزرگداشت علما و مفاخر ملّي و تاريخي و بحثهاي خشك و كم مشتري و جوان گريز فلسفي و عرفاني در رسانه‌ها هيچگاه نتوانسته و نخواهد توانست با اين آموزه‌هاي غيرمستقيم خطرناك وسايط ارتباط جمعي دولتي و شبه دولتي رقابت كند، چه رسد كه آنها را از ميدان بيرون نمايد!»

 آيت‌الله خامنه‌اي در پايان سرمقاله، با اشاره به تأثيرات منفي بي‌توجهي به توليدات رسانه‌ها، بر لزوم صرف بودجه فرهنگي براي تربيت نسل صالح، از طرق حكيمانه تأكيد كرد.

 پس از سرمقاله مدير مسئول، «خردنامه صدرا»، مطالبي را با عناوين «تأثير فلسفه نور و اشراق بر تأملات سياسي سهروردي» از «دكتر قاسم پورحسن»، «قاعده «‌الواحد» در بوته نقد» مقاله پژوهشي مشترك «دكتر علي‌ارشد رياحي» و «خديجه قاسمي مقدم»، «بازخواني نظريه فطرت ادراكي ابن‌سينا» از «دكتر مسعود اميد» و «طبقه‌بندي علوم از ديدگاه صدرالمتألهين و امام‌خميني(ره)» از «دكتر نجف لك‌زايي» شامل ميشود.

 ديگر مقالات پژوهشي منتشر شده در اين شماره بدين شرح است:

  «كثرت نوع انسان از منظر ملاصدرا» از «دكتر نصرالله حكمت» و «عبدالله صلواتي»، «راز گلشن راز» از «دكتر قاسم كاكايي» و «افلوطين و نظريه وحدت وجود» از «دكتر زكريا بهارنژاد».

 پنجاه و هفتمين شماره فصلنامه «خردنامه صدرا» كه شامل مطالب پژوهشي در حوزه فلسفه اسلامي است، بتازگي توسط انتشارات «بنياد حكمت اسلامي صدرا»، در 112 صفحه و قيمت 1000تومان، چاپ و به بازار حكمت و فلسفه عرضه شده است.

 

   انتهاي پيام

 

 

 

 

     صفحه بعدي            بازگشت به صفحه اصلي             صفحه قبلي