آيت الله سيد محمد خامنهاي: مدارك مستند و زنده باستانشناختي، بهترين موّيد تاريخ عظيم و باشكوه ايران است
رياست محترم بنياد حكمت اسلامي صدرا گفت: مدارك مستند و زنده باستانشناختي كه در جاي جاي مملكت ما وجود دارد، بهترين موّيد تاريخ عظيم و باشكوه ايران است.
به گزارش روابط عمومي بنياد حكمت اسلامي صدرا، آيت الله سيد محمد خامنهاي در سفر يكروزه خود به استان قزوين، پس از حضور در امام زاده حسين استان قزوين و اداي احترام به مقام شامخ شهداي اين خطه، مورد استقبال آيت الله هادي باريكبين نماينده ولي فقيه در استان قزوين، مهندس نصري استاندار قزوين و همچنين رئيس ميراث فرهنگي دكتر محمد بهرام زاده قرار گرفت و بعد از مراسم خيرمقدم در حاشيه بازديد خود از منطقه باستاني الموت در جمع خبرنگاران گفت: امروز كه دولتمردان دنيا سعي ميكنند ملت ايران را ملتي بيريشه جلوه دهند و عظمت و شكوه ايران را پشت پرده نهان كنند، توجه و بازنگري در تاريخ تمدن چند هزار ساله كشورمان بهترين راه مقابله با دشمنان بشمار ميرود.
وي خاطرنشان كرد متأسفانه رشته باستانشناسي با وجود قوام و حجم قابل ارائهاش در كل دنيا در جمع رشتههاي علمي دانشگاهي ايران جايگاه خود را پيدا نكرده و مهجور واقع شده است.
وي افزود: بنياد حكمت اسلامي صدرا طي يكسال گذشته در حال تدوين تاريخ حكمت و فلسفه و جمعآوري اوراق فراموش شده آن بوده است كه براي تدوين بخشي از تاريخ فلسفه باستان نيازمند بررسي متون بجاي مانده از گذشته و ياري اساتيد باستانشناسي كشور است و سفر به استان قزوين نيز در همين راستا صورت گرفته است.
رياست بنياد حكمت اسلامي صدرا تصريح كرد: براي دستيابي به اين مهم، استفاده از مدارك زنده و مستدل باستانشناسي كشورمان، ميتواند توجه متخصصين و عامه مردم دنيا را به خود جلب كند.
در اين ميان زحمت باستانشناسان ايراني، در گردآوري اين مدارك كه از صميم قلب انجام ميشود و با عشق و علاقه توام است و نشان دهنده فرهنگ غني و اصيل ايراني است، بر هيچكس پوشيده نيست.
وي يادآور شد باستانشناسي رابطه مستقيم و تنگاتنگي با فلسفه دارد و ميتوان از آن به عنوان سلاحي بيادعا در معرفي ايران پيش از اسلام و پس از اسلام استفاده كرد.
رئيس بنياد حكمت اسلامي صدرا و گروه اساتيد فلسفه و باستانشناسي همراه، قبل از حركت به سوي قلعه الموت در حسينه روستاي دره اندج رود، توقفي داشتند. در اين حسينيه بعد از استقبال حجت الاسلام حسيني، امام جمعه منطقه الموت، محمد بهرام زاده رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به ارائه گزارش برنامه توسعه پايدار شهري پرداخت و از موفقيت اين استان در بعهدهگيري برگزاري اولين سمپوزيوم پژوهشها و كاوشهاي باستانشناسي استان قزوين در شهريور سال جاري خبر داد.
پس از آن دكتر آتوسا مومني سرپرست هيأت بررسي باستانشناسي روستاي اندج به معرفي منطقه و ارائه گزارش از پروژه شناسايي باستان شناختي دره اندج پرداخت.
اين برنامه يكروزه بعد از حضور آيت الله سيد محمد خامنهاي در پژوهشكده قلعه الموت و ارائه گزارشي از پروژه كاوشهاي قلعه تاريخي حسن صباح توسط دكتر حميده چوبك مدير پايگاه الموت و بازديد از يافتههاي گروه باستانشناسي ساكن در اين پايگاه، پايان يافت.
|